Delphi er ute med sine fondsrapporter for mai.
Økte i AlgetaVolkswagen ut, Intel innNorge i pluss, Vekst i minus
Forvalter Håkon Hovengen Sætre skriver at Delphi Norge vektet seg noe ned i Subsea 7 i løpet av måneden der aksjen falt hele 19 prosent.Samtidig økte han eksponeringen i Algeta.- Aksjekursen har utviklet seg svakt over en lengre og nyhetsfattig periode, og vi har tidligere tatt ned eksponeringen. Det neste halve året tror vi blir betydelig mer spennende, og vi økte vår eksponering i selskapet gjennom måneden bå bakgrunn av våre forventninger, skriver Sætre. Samme forvalter har ansvaret for Delphi Vekst.- Blant de internasjonale posisjonene tok vi ut tyske Volkswagen til fordel for Intel. I tillegg tok vi inn Gjensidige, Bionor Pharma og Algeta, skriver han.Vedrørende Algeta spesifiserer Sætre med at selskapet står overfor et halvår med god nyhetsstrøm frem mot lansering av hovedproduktet Alpharadin.- Bionor Pharma er i en mer tidlig fase, men har en meget spennende produktportefølje, blant annet knyttet til en mulig HIV-vaksine, skriver Sætre. Delphi Norge falt 10,4 prosent i mai, mot 8,8 prosent i minus for fondsindeksen på Oslo Børs. Hittil i år (per 31/5) er fondet opp 2,7 prosent, mens referanseindeksen er opp 2,1 prosent.Delphi Vekst falt 10,7 prosent i mai, mot 8,8 prosent i minus for fondsindeksen på Oslo Børs. Hittil i år (per 31/5) er fondet ned 0,8 prosent, mens referanseindeksen altså er opp 2,1 prosent.