Storebrand til værs etter nye forslag

Storebrand-aksjen stiger kraftig etter Banklovkommisjonen i dag la frem forslag til ny pensjonsordning.

Publisert 28. juni 2012 kl. 16.32
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
Oslo Børs - Foto: Scanpix
Finansminister Sigbjørn Johnsen . Den skal være en mellomting mellom dagens ordninger med ytelses- og innskuddspensjoner.Forslaget sender Storebrand-aksjen opp hele 9,45 prosent til 22,58 kroner.Analytiker i SEB Enskildas Christoffer Adams sier torsdag til TDN Finans at det nye hybridproduktet ser ut til å være veldig nær det som var ventet, og viser til at årspremiene fastsettes i prosent av arbeidstakers lønn.- Det viktigste er imidlertid at det ikke sies noe om utfordringene knyttet til eksisterende produkter og overgangsløsninger fra dagens produkter til de nye. Dette vil Banklovkommisjonens jobbe med i høst og planen er å presentere en rapport på dette ved slutten av 2012. Denne rapporten kommer til å være meget viktig for Storebrand og DNB Liv, sier Adams til nyhetsbyrået. Storebrand selv melder torsdag at de stiller seg positiv til forslaget."De skattemessige rammene gir rom for gode pensjonsordninger for de ansatte. Forslaget gir større fleksibilitet og mer forutsigbare kostnader sammenlignet med dagens ytelsesbaserte ordninger for arbeidsgiverne", skriver selskapet i en melding.De påpeker at kapitalkravene som følger av de nye produktene vil være risikostyrbare."Produktenes nullgaranti reduserer avkastningsrisikoen og risiko for langt liv reduseres betydelig som følge av levealdersjustering", heter det i meldingen.