Avinor varsler flyforsinkelser i helgen

Flyselskapene mener fortsatt ikke Avinor gjør nok for å få løse problemene i flytrafikken.

SAS 2 fly

Torsdag møttes partene til nytt oppvaskmøte - og der varslet Avinor flere forsinkelser i helgen.- Jeg føler at de trår vannet. De gjør marginalt små tiltak som får ting til å gli på kort sikt, men de kan ikke garantere noen ting. Vi betaler 1,6 milliarder kroner for en tjeneste Avinor ikke levere, sier direktør Torbjørn Lothe i NHO luftfart.Han representerer alle de store norske flyselskapene, som nå går en ny vanskelig helg i møte. Særlig lørdag har Avinor mange hull i vaktplanene til flygelederne, og det kan føre til nye forsinkelser på Gardermoen.- Vi beklager at vi ikke kan levere det flyselskapene forventer, men trafikkøkningen har vært større enn vi har tatt høyde for, samtidig som flygelederne skal ha ferie, sier flysikkerhetsdirektør Knut Skaar i Avinor.Han kan ikke love at problemene vil være løst innen neste sommer.- Situasjonen skal være bedre, men jeg kan ikke garantere at vi vil ha 100 prosent dekning da heller, sier Skaar.Flyselskapene etterlyser nå strukturelle endringer så ikke problemene gjentar seg neste år.