Liten milliardrevansje etter brutal smell

Etter den brutale smellen i mai, hentet formuen vår i aksjefond seg litt inn igjen i juni. Enkelte typer aksjefond steg mer enn andre.

Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP

Norske personkunder hadde ved utgangen av juni nærmere 153 milliarder kroner i fond, hvorav nesten 94 milliarder kroner i aksjefond. Beholdningen vår i aksjefond steg dermed 2,2 milliarder kroner sammenlignet med én måned før.Samtidig viste tall fra Verdipapirfondenes Forening sluppet i går at norske personkunder nettotegnet aksjefond for 156 millioner kroner i juni.Det vil si at norske personkunder opplevde en verdistigning i aksjefond på 2,1 milliarder kroner i løpet av årets sjette måned.Norske aksjefond sørget for over 400 millioner kroner av verdistigningen, mens internasjonale aksjefond sto for 1,7 milliarder kroner.Nesten milliarden i globale fond Nærmere bestemt opplevde globale aksjefond et verdihopp på drøye 900 millioner kroner. Fond som investerer i nye markeder bidro positivt med over 560 millioner kroner.Etter at hovedindeksen og fondsindeksen på Oslo Børs steg 5,9-6,3 prosent i juni, har trenden fortsatt inn i juli.Akkurat nå ligger hovedindeksen og fondsindeksen an til en oppgang på hhv. 3,1 og 3,4 prosent i den syvende måneden av 2012.Følg HegnarOnline på Facebook her!