Næringsdrivende får tidlig skatteoppgjør

Nærmere 200.000 næringsdrivende får i år for første gang tidlig skatteoppgjør. Oppgjøret kommer fra og med onsdag.

Foto: Scanpix

I år blir disse for første gang inkludert i ordningen med tidlige skatteoppgjør.- Nesten 192.000 personlig næringsdrivende får skatteoppgjøret sitt fra onsdag. Det vil si at rundt halvparten av alle personlig næringsdrivende i landet får skatteoppgjøret sitt allerede nå, og det vil kunne være enda flere som får oppgjøret sitt i løpet av sommeren, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Skattedirektoratet Anette Bjerke i en pressemelding.Til sammen er det 390.000 skatteytere som mottar tidlig skatteoppgjør. Av disse får 240.000 igjen penger på skatten, en sum på til sammen 4,74 milliarder kroner.Dette er i gjennomsnitt 19.759 kroner per skatteyter. Det var til sammen rundt 115.000 skatteytere som ikke kom like godt ut av skatteoppgjøret. Disse må betale rundt 4,4 milliarder til sammen, en sum som gir et gjennomsnitt på 27.800 kroner per skattebetaler. (©NTB)