Politiet vil etterforske betalingsterminal-firma

Politiet har bestemt seg for å etterforske betalingsterminal-firmaet Touchpay etter at det er kommet flere anmeldelser og nye opplysninger i saken.

Foto: Scanpix

Touchpay leier ut terminaler til butikker over hele landet. Etter at selskapet skiftet eiere i mars, har en rekke brukere ikke fått utbetalt pengene som er betalt gjennom terminalene.Minst 15 selskaper har de siste ukene anmeldt Touchpay for å ha stukket av med penger.Mens politiet i utgangspunktet besluttet å ikke etterforske saken, har de nå endret mening.- Vi skal se på saken på nytt, og vi vil starte etterforskning snarlig, opplyser avsnittssjef Børre Valderhaug i Finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB torsdag.Han sier det er nye opplysninger i saken som gjør at politiet vil se på saken på nytt.- Vi har mottatt flere anmeldelser, og vi har gjort en ny vurdering ut ifra opplysningene som er kommet inn, forteller han.Ifølge Dagens Næringsliv har hver anmelder oppgitt å savne mellom noen titalls og flere hundre tusen kroner. Pengene skal ha kommet inn på driftskonti registrert på Touchpay i Sparebanken 1 direkte fra betalingsterminalene. Deretter skal pengene ha blitt overført til kontoer i flere andre banker.- Det er helt klart en alvorlig sak, sier Valderhaug. (©NTB)