Søndagens aksjetips

Omsetningen har fortsatte å falle gjennom hele oppgangen. Det var et dårlig signal, men det finnes også lyspunkter.

Foto: Scanpix

Forrige søndag skrev vi at uken kunne bli en kopi av forrige uke. Vi antydet mulig oppgang til sterkere teknisk motstand på 423 og kanskje 430.Hovedindeksen steg til 427,37 før den falt litt tilbake fredag. Oppgangen i uken som gikk ble på 1,89 prosent. Uken før var oppgangen på 2,4 prosent.Så langt i juli er da på 6,1 prosent.Oppgangen hittil i år er på 10,1 prosent mens oppgangen det siste året er på 0,25 prosent.Syltynn omsetningDen viktigste forutsetningen for at en oppgang skal vare er fremdeles substans og økende omsetning.Omsetningen fortsatte imidlertid å falle på stigende kurser forrige uke også.Onsdagens og torsdagens oppgang kom i tillegg på fallende omsetning mens fredagens nedgang kom på stigende omsetning.Den ubalansen var et svakhetstegn inn i helgen og dermed økte faren ytterlibgere for at børsen kan stalle, kanskje allerede kommende eller neste uke.For hele uken falt omsetning til 13,13 milliarder kroner, noe som ga et snitt på syltynne 2,62 milliarder kroner per dag.Så langt i juli i år ligger dagssnittet da på svake 2,74 milliarder kroner!Til sammenligning kan det nevnes at dagssnittet i første halvår var på 4,6 milliarder kroner og at dagssnittet i juli i fjor var på 3,9 milliarder kroner.Positivt i RSI RSI er imidertid positiv og det utvikles en stigende trend både på kort og lang sikt. Det lover godt for den videre utviklingen de kommende ukene også - forutsatt at omsetningen øker.RSI ligger godt over 50-nivået og signaliserer økende stigningstakt. Fortsetter den korte, stigende å utvikle seg uten at det kommer et brudd ned, kan det likevel bli en brukbar uke på Oslo Børs.Holder trenden og omsetningen øker kan det gå mot ny toppnotering for året.Følg med på omsetningen og balansen mellom utviklingen i indeksen og omsetningen.Vær i tillegg på vakt for et eventuelt fall tilbake mot 50-nivået og kanskje under. Hvis det skjer kan det bli en tung uke.Stor fallhøyde Ved reaksjoner ned igjen er det teknisk støtte på 420, 413, 410-, 400-, 395-, 388- og 381-nivået. Under der vil 375 - 380 bli kritisk.På det siste nivået kommer nå også halslinjen i en ny, mulig hode-skulder formasjon. Brytes den kan et signalisere videre fall til halslinjen den store hode-skulder formasjonen.Fallhøyden er fremdeles stor og på rundt 325- til 330-nivået ligger fremdeles halslinjen i den store, mulig hode-skulder formasjon vi har nevnt mange ganger de siste par måndene.Skulle den komme under press, og ryke, kan det bli skikkelig stygt. Da snakker vi fremdeles om et mulig fall helt tilbake til nivåene fra vinteren 2009 på lengre sikt (se Kapital 9/12).Følg med på HegnarOnline for tekniske oppdateringer i løpet av kommende uke .Stort chart