Synåler funnet i flymat

Passasjerer på vei fra Nederland til USA fant synåler i flymaten. Selskapet som laget maten, leverer også til Norges største flyselskaper SAS og Norwegian.

Fly tar av - Foto: AP

Nålene ble funnet i maten på fire Delta Air-fly som skulle fra Nederland til USA søndag. Episodene etterforskes nå av nederlandsk politi i samarbeid med amerikanske FBI.Smørbrødene var laget av selskapet Gate Gourmet, som også er en stor leverandør av flymat i Norge.- Dette er helt ukjent for meg, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.Hun avviser at Norwegian vil ta noen forholdsregler foreløpig og sier at Gate Gourmet må rydde opp.- Flymat levert på amerikanske flyselskap er ikke noe vi gjør noe ut fra, sier Skånvik.Heller ikke SAS vil la episodene få innvirkning på forholdet til cateringselskapet.- Vi mottar mat fra et stort antall av selskapets ulike kjøkken, og kontrollen er svært streng. En slik enkelthendelse vil ikke påvirke forholdet vårt til Gate Gourmet, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.Gate Gourmets avdeling på Gardermoen har heller ikke fått beskjed om nye forholdsregler foreløpig, ifølge Maria Laamanen, som er ansvarlig for cateringselskapets levering til Norwegian. Hun har ikke hørt om episoden.