Tor Erling Staff skal representere romfolket

Advokat Tor Erling Staff skal representere grunneier Vanessa Quintavalle og romfolket som har slått leir på Årvoll i Oslo.

Foto: Scanpix

Staff møtte opp utenfor leiren like før klokken 23 mandag kveld.- Vi må vise rimelig norsk ansvarlighet og omsorg for mennesker som har det tungt og vanskelig, sa Staff.Advokaten bekrefter at han skal representere Quintavalle og romfolket som har påtatt seg ansvaret for driften av leiren. Han skal gjøre det klart at de raskt vil klage på kommunens vedtak om at leiren må fjernes, skriver VG Nett.- Min jobb blir å stoppe den øyeblikkelige nedleggelsen av leiren, sier Staff.Han mener grunnlaget for bydelsoverlegens vedtak er borte etter at det mandag kveld ble iverksatt en rekke endringer på leirområdet. Romfolket skal blant annet ha flyttet gjerder for å sperre av områder som kommunen anser som usikre og at de skal ha tatt grep for å bedre den sanitære situasjonen.Fungerende byrådsleder Torger Ødegaard (H) mener Quintavalles ståsted i saken er useriøst. Han forutsetter at hun som eier etterkommer kommunens krav. Den andre eieren av eiendommen, Albert Kr. Hæhre, har tidligere sagt at han vil ha romfolket fjernet fra tomten. Ødegaard forutsetter derfor at vedtaket blir etterkommet.