UD: Ingen indisk visumnekt

Både i India og i Norge avvises meldingene om at indiske myndigheter vil avslå visumsøknader fra norske borgere.

Kontrakt. Foto: Scanpix

Svensk UD sier det samme gjelder svenske visumsøknader.- Vi har undersøkt denne saken, og det er vår klare forståelse at den ikke har rot i virkeligheten, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til NTB.Også det indiske utenriksdepartementet avviser meldingene.- Det vil ikke bli avslått visumsøknader fra norske, svenske eller danske borgere, og det foreligger heller ingen plan om å gjøre det. Artikkelen i The Telegraph stemmer ikke, jeg vet ikke hvor de har fått historien sin fra, sier talsperson for det indiske utenriksdepartementet, Syed Akbaruddin, til NTB.Det er en av Indias største engelskspråklige aviser som skriver at India heretter vil avslå visumsøknader fra Danmark, Norge og Sverige.Ifølge avisa The Telegraph, som utgis i Kolkata, er det Danmarks beslutning om å avslå Indias begjæring om utlevering av den terroranklagede dansken Niels Holck som ligger bak beslutningen.Den danske avisa Information gjengir saken og skriver at de nye visumreglene alt har trådt i kraft ved Indias ambassader i København, Oslo og Stockholm.Også svensk UD avviser opplysningene om svenske borgere.