Veldig mye smart-telefon for pengene

Huawei Ascend P1 er en prisgunstig smarttelefon som gir veldig mye smarttelefon for pengene.

Huawei Ascend. Foto: Huawei

Etter å ha brukt Huawei Ascend P1 noen dager er vi begeistret.Det er ikke nødvendig å bruke nesten 5.000 kroner på en smarttelefon når man få denne til under 3.000 kroner. Men man være forberedt på noen kompromiss.Man får heller ikke den følelsen som noen får med å eie en iPhone 4 eller Samsung Galaxy SIII, men så sparer man også rundt 2.000 kroner.Android er Android Brukermessig er Huawei Ascend P1 omtrent som enhver annen Android-basert smarttelefon.Tilnærmet samme oppsett som på alle andre tilsvarende smarttelefoner og tilsvarende i bruk, med noen bittesmå forskjeller. Da snakker vi om siste versjon Android - Android 4.0 Ice Cream Sandwich OS.Bruken for øvrig er ikke så mye å skrive om. Det er det siste versjon av Android gir - og det er veldig bra. Android 4.0 er Android 4.0, selv om Huawei ennå ikke har utnyttet alle tilpasningsmulighetene det gir.Du får ikke de brukertilpasningene på Ascend P1 som for eksempel Samsung har utviklet for Galaxy SIII, for å differensiere den fra andre Android-telefoner, men det er et av kompromissene man må gjøre for å spare 2.000 kroner.Les mer om de tekniske spesifikasjonene og prisen herBra designForfra ligner Huawei Ascend P1 på mange andre smarttelefoner, med betjeningsknappene på siden der man forventer å finne dem. Berøringsknapper i bunnen på skjermen. Lett å finne sporet for simkort og ekstra micro SD minnekort. Intuitivt og bra.På baksiden har den en liten forhøyning i bunnen, trolig for å få plass til mikrofon og litt til. Kameralinsen bygger i tillegg også ut i toppen.8.0 megapiksel kameraet med blitz gir ikke samme inntrykket og følelsen som når man ser på en iPhone eller Galaxy SIII. Linsen bygger litt ut fra dekselet, noe som skjemmer designet en smule og etterlater et litt rimeligere inntrykk. Forhøyningene gjør også at den ikke er tynnest i klassen.Kassen er forseglet og telefonen lar seg ikke åpne. Der er den lik iPhone, men ulik Samsung Galaxy. Men hvorfor skal man absolutt åpne en smarttelefon når alt man trenger er tilgjengelig på utsiden? Det måtte i så fall være for å skjule sporet til ekstra minnebrikke og simkort, slik som på Samsung.Størrelsen er helt standard, men naturlig nok litt mindre enn Galaxy SIII. Den er litt høyere enn iPhone, men ellers omtrent samme størrelse.Teknisk Teknisk sett er Huawei langt på vei på høyde med eksempelvis Samsung Galaxy og i bruk virker den i hvert fall like rask som konkurrenten på "vanlig" surfing.Vi har tatt en del bilder med begge, og ser lett at bildene ikke er av helt samme kvalitet. Huawei gir ikke like gode bilder. Det er basert på et helhetsinntrykk, der i hvert fall Galaxy SIII, som kanskje er den beste smarttelefonen på markedet i øyebikket, er hakket bedre på alt. Igjen er det litt av prisen man må betale for å spare noen kroner.Minnekapasiteten er et annet område der Huawei har kompromisset. 4 GB minne er ikke mye, spesielt med tanke på 8 megapiksel kameraet og muligheten til å ta opp HD-video. Da må man raskt dytte inn et ekstra minnekort. Fordelen er at det ikke koster mer enn rundt 100 kroner for 16 GB.Den støtter heller ikke NFC, noe for eksempel gjør at den ikke kan bli din neste lommebok.Skjermen virker krisp og klar og vi har foreløpig ikke fått noen riper i den den 4.3-tommer super AMOLED 960 x 540 berøringsskjerm med Corning Gorilla Glass, men så har vi heller ikke forsøkt veldig hardt. Vi har heller ikke prøvd å miste den i gulvet ......OppsummertHuawei Ascend P1 er en veldig prisgunstig og brukervennlig smarttelefon. Det er rett og slett en smarttelefon som gir veldig mye for pengene.Og vi gleder oss allerede til Ascend D1 quad kommer i 4. kvartal.