Aksjefond: Vi ble 4,1 milliarder rikere

Etter den brutale smellen i mai, har formuen vår i aksjefond hentet seg inn igjen i sommer. Enkelte typer aksjefond har steget mer enn andre.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 14.25
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 14.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
Aksjemegler lager ablegøyer ved meglerbordet - Foto: AP

Norske personkunder hadde ved utgangen av juli 158 milliarder kroner i fond, hvorav 98 milliarder kroner i aksjefond. Beholdningen vår i aksjefond steg dermed 4.106 millioner kroner sammenlignet med én måned før.Samtidig viste tall fra Verdipapirfondenes Forening sluppet i dag at norske personkunder nettotegnet aksjefond for marginale 6 millioner kroner i juli.Det vil si at norske personkunder opplevde en verdistigning i aksjefond på 4.100 millioner kroner i løpet av årets syvende måned.Norske aksjefond sørget for 1.246 millioner kroner av verdistigningen, mens internasjonale aksjefond sto for 2.497 millioner kroner.Slik gikk det i juni.Over milliarden i globale fondNærmere bestemt opplevde globale aksjefond et verdihopp på 1.189 millioner kroner. Fond som investerer i Norden og nye markeder bidro positivt med hhv. 481 og 443 millioner kroner.Etter at hovedindeksen og fondsindeksen på Oslo Børs steg 4,0-4,1 prosent i juli, har trenden fortsatt inn i august.Akkurat nå ligger hovedindeksen og fondsindeksen an til en oppgang på hhv. 2,6 og 2,4 prosent i den åttende måneden av 2012.Følg HegnarOnline på Facebook her!