Delphi: Denne aksjen har mer å gå på

Delphi-forvalter Håkon Hovengen Sætre danket ut markedet i juli. Disse aksjene har han tro på fremover.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 13.59
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 258 ord
Håkon Hovengen Sætre. Foto: Finansavisen.

Forvalter Håkon Hovengen Sætre i Delphi Fondene gjorde det bedre enn markedet i juli.Hans Norge-fond steg 5,6 prosent, mens Vekst-fondet - som han også har ansvaret for - la på seg 4,9 prosent. Til sammenligning var fondsindeksen på Oslo Børs opp 4,1 prosent.Men året sett under ett, henger Sætre etter. Det vil si: Norge-fondet er omtrent på linje med markedet på 12,9 prosent avkastning. Verre er det for Delphi Vekst, som er opp 6,15 prosent hittil i år, mot fondsindeksen 13,0 prosent.Tror på seismikk, ClavisSætre peker på at juli-oppgangen i oljeprisen bidro til å løfte alle oljeserviceselskapene i begge porteføljer. PGS utmerket seg med positivt resultatvarsel, mens Polarcus var største bidragsyter i Vekst-fondet med hele 26,1 prosent oppgang.Oppgangen særlig i seismikk kommer godt med, siden 12 prosent av Norge-fondet er eksponert mot sektoren.Clavis Pharma bidro også til avkastningen i juli, i begge fond.- Selskapet har spennende teknologi for å forbedre eksisterende kreftmedisiner. De mest interessante nyhetene fra selskapet vil trolig først komme ved årsskiftet, men allerede nå ser vi at flere investorer posisjonerer seg i forkant.- Vi tror trenden kan vedvare, og at selskapet har mer å gå på de neste månedene, skriver Sætre.Cermaq og RCCL tyngetStigende oljepriser, sammen med nølende amerikanske konsumenter, er forvalterens hovedforklaring på hvorfor RCCL ble en av Vekst-fondets svakeste aksjer i juli.På den negative siden i Norge-fondet trekker Sætre frem Cermaq.- Selskapet sliter med fiskeproduksjonen i Chile. Resultatene for 2. kvartal var også skuffende for den norske virksomheten, mens fiskefôrdivisjonen fortsatt går godt, skriver han i en fersk rapport.Følg HegnarOnline på Facebook her!