Delphi-forvalter spriter opp porteføljen

Espen Furnes ønsker to nye aksjer velkommen. Samtidig vekter han seg ned i et par sektorer.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 14.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
Espen Furnes. Foto: Finansavisen.

Juli ble en god måned for Delphi Europa og forvalter Espen Furnes.Fondet steg 3,7 prosent, mens referanseindeksen Morgan Stanleys Europa-indeks nøyde seg med 2,3 prosent.Så langt i år (per 31/7) ligger Furnes derimot fortsatt bak markedet - 0,73 vs. 4,37 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!Ned i bank og konsum Furnes påpeker at den pågående eurokrisen strengt tatt ikke er en så dominerende faktor i avmatningen som en kanskje skulle tro.- Fallende veksttakt i Kina er kilden til mest bekymring, skriver han i en oppdatering.I sum opplever Furnes likevel aksjemarkedene som mer konstruktive nå enn på en god stund.- Følgelig har vi økt aktivitetsnivået i porteføljen noe. Vi har blant annet redusert våre posisjoner i aksjer som har vist svakhet over noe tid, samt tatt ned eksponering mot banksektoren og mot konsumvarer, fortsetter han.Fransk bygg og sprit I løpet av måneden tok Furnes inn to nye porteføljeselskaper.- Den franske byggevareleverandøren Lafarge har gjennomført et omfattende kostnadsbesparingsprogram, og opplever nå en viss etterspørselsvekst, begrunner han sitt ene valg med.- Alkoholprodusenten Pernod Ricard er en typisk "high-end"-produsent, som har mange sterke merkevarer. Selskapet opplever god etterspørselsvekst, spesielt fra fremvoksende økonomier.- Selskapet tok opp mye gjeld ved oppkjøpet av svenske Absolut, men har tidligere i år styrket egenkapitalen, og har nå en moderat gjeldsbelastning, avslutter Delphi Europa-forvalteren.