Juli ble en god måned for Delphi Verden og forvalter Stig Tønder.Fondet steg 4,2 prosent, mens referanseindeksen Morgan Stanleys verdensindeks nøyde seg med 2,5 prosent.Så langt i år (per 31/7) ligger Tønder dermed foran markedet - 8,48 vs. 8,12 prosent.
Tønder tegner bildet av et juli-marked mer preget av kvartalstall enn makro, og beskriver resultatsesongen som "grei". Regionmessig var avkastningen aller best i Norden, mens fremvoksende økonomier var svakest.- Mange selskaper klarte å innfri etterhvert ganske mye nedjusterte forventninger, skriver han i en oppdatering.Rekylen i oljeprisen løftet porteføljens olje- og oljeservicerelaterte aksjer, og konsum gikk også sterkt.Selskapsmessig trekker forvalteren frem kjemiduoen Akzo Nobel (Nederland) og BASF (Tyskland), i tillegg til Pfizer og teknologiselskapet ARM (England) som vinnere.Blant taperne nevnes amerikanske Varian og Starbucks.USA er for øvrig største region i Delphi Verden, med nesten 50 prosent av porteføljen I løpet av måneden tok Tønder inn to nye porteføljeselskaper.- Svenska Cellulosa har redusert eksponeringen mot sykliske områder som papir, samt økt innenfor hygieneprodukter, hovedsakelig rettet mot fremvoksende økonomier.- Vi kjøpte også en liten post i det amerikanske selskapet Home Depot, som kan beskrives som en blanding av Ikea og Byggmakker, avslutter Delphi Verden-forvalteren.