KjøpLogg inn

- Fortsatt solid oppside for disse to aksjene

Delphi-forvalter Øyvind Fjell kjører på, og har tatt flere grep i porteføljen i sommer.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 13.18
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
Delphi-forvalter Øyvind Fjell. Foto: Delphi

Etter et sterkt 1. halvår, har Delphi Norden innledet 2. halvår med å øke forspranget til markedet.Fondet, ved forvalter Øyvind Fjell, klarte hele 7,3 prosent avkastning i juli, mens referanseindeksen VINX Nordic la på seg 6,2 prosent. Så langt i år har fondet et forsprang på 5,77 prosentpoeng - 16,99 vs. 11,22 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!Fjell advarer imidlertid andelseierne om at substansen i oppgangen fort kan vise seg svak, og viser til at det var mer løfter om nye kvantitative lettelser enn resultatsesongen som drev oppgangen.- Solid oppside i seismikkPå sektornivå bidro overvekt innenfor helse mest positivt, mens undervekt i finans holdt fondet noe tilbake.- På selskapsnivå var det først og fremst våre seismikkselskaper Dolphin og Polarcus som bidro mest i positiv retning. Vi ser svært positivt på hvordan seismikksektoren har utviklet seg den senere tiden, og tror fortsatt på solid oppside for disse aksjene.- Tilnærmede opsjonspriset status av aksjene gjør likevel at svingningene forventes å bli relativt store. Slik vi ser det, oppveies dette av den antatte oppsiden, skriver Fjell.Opp i bank, ned i industriAlgeta ble den største relative taperen i juli, men dette anser forvalteren som en reversering av siste måneders oppgang. Han forventer kursdrivende nyheter i løpet av året for både Algeta og Clavis Pharma, som også er i porteføljen.Gjennom juli fortsatte Fjell å øke eksponeringen mot bank, mens han reduserte ytterligere i industri.