KjøpLogg inn

Fransk TINE-smør skal hindre tomme hyller

En ny, rimeligere smørtype produsert i Frankrike for TINE kommer i butikkhyllene denne uka.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 13.20
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
I regi av dansk og norsk TV: Smørutdeling på Karl Johan av slagter Winther fra Hirtshals. Foto: Berit Roald / Scanpix

Norske melkebønder sier de like gjerne kunne ha produsert smøret, men blir forhindret.Det nye smøret har smak og bruksområde som ligger tett opp til norsk smør, og det gjennomgår den norske kvalitetskontrollen, opplyser meieribedriften. Etterspørselen etter smør har økt kraftig de siste årene, og den har fortsatt å øke i første halvår av 2012.- Dette er ventet og en trend vi ser over store deler av Europa. Årsaken er økende interesse for naturlige matvarer og for å lage mat fra grunnen av, sier kommunikasjonsdirektør Lars Galtung.Melkebonde Trond Kristian Refve, som er leder for Reve Samdrift, mener både TINE og Landbruksdepartementet har litt å svare for i denne saken.- Dette er veldig uheldig i og med at norske produsenter ikke får produsere denne melken. Det går spesielt ut over de største produsentene, sier Refve til NTB.Han sier det er god kapasitet til å produsere melken, og at det ikke er noe problem å bli kvitt skummetmelken som blir til overs etter at smøret er tatt ut.- Det kan brukes til produkter som det i dag importeres melkepulver til, sier han. (©NTB)