Høyre vil redusere kravene til utleie

Høyres nestleder Bent Høie vil rydde opp i reglene om utleie av del av egen bolig.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 13.46
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 118 ord

Han vil fjerne alle krav som ikke har med sikkerhet å gjøre, melder Stavanger Aftenblad.Venstres nestleder Terje Breivik mener også at regelverket er urimelig komplisert og firkantet. Et forslag fra Venstre fikk støtte fra en samlet opposisjon i Stortinget før sommeren, men regjeringspartiene stemte det ned.Høie sier at mange av minstekravene gjelder bekvemmelighet og behov og kan avtales direkte mellom utleier og leietaker. Dette gjelder krav som utvendig bod, parkeringsplass og støyisolering.- Kravene skaper vanskeligheter på boligmarkedet. De er så rigide at selv lokal godvilje fra kommunene ofte ikke er nok, sier Høyres nestleder.Til høsten vil han reise saken på nytt i Stortinget og foreslå at alle krav som ikke har med brannsikkerhet å gjøre, blir fjernet. (©NTB)