- Boligprisene stiger mer enn ønskelig

Lav rente fungerer som bensin på bålet i boligmarkedet, advarer Eiendomsmeglerforetakenes Forening..

Illustrasjonsfoto: DNB Eiendom.
Personlig økonomi

Mandag forsmiddag ble det kjent at boligprisene i august lå 2,9 prosent høyere enn i juli. 12 måneders veksttakt var på 8,1 prosentEiendomsmeglerbransjen venter en prisvekst ipå over 8 prosent i 2012. Styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) mener det for høyt.- En vekst på over 8 prosent er en virkelig høy vekst, og en del høyere enn det vi kunne tenke oss, sier Buraas ifølge Reuters. Han er daglig leder i DNB-eide Postbanken Eiendom.- Vi er foreløpig ikke direkte urolige, men vi har et langsiktig ønske om at prisene skal stabilisere seg og kanskje til og med gå noe ned, sier Buraas.Nestleder Leif Laugen i EFF forklarer utviklingen med sterk økonomisk utvikling, samt lav rente.- En unormalt lav rente i slike økonomiske omgivelser fungerer som bensin på bålet, sier Laugen.Her finner du hele boligprisstatistikken for august

Nyheter
Næringseiendom