Boligprisene stiger videre

De norske boligprisene fortsatte å stige fra juli til august.

Krogsveen. Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) lagt frem mandag viser at boligprisene sesongjustert var opp 0,7 prosent fra juli til august.Ikke-justert var prisene opp 2,9 prosent og kvadratmeterprisen er nå i snitt 30.500 kroner.Boligprisene i august lå hele 8,1 prosent over nivået i tilsvarende måned i fjor.- Boligmarkedet i august ble som forventet. Etter en rolig juli måned har både prisene og aktivitetsnivået steget kraftig, sier nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Leif J. Laugen.Samtlige boligtyper stiger i pris. Eneboliger har steget med 6,7 prosent det siste året. Delte boliger har steget med 6,8 prosent mens prisene på leiligheter har økt med 8,7 prosent.Opp 11 prosent i Drammen Den største prisoppgangen i år har kommet i Drammen, med 11 prosent.Det har også vært sterk vekst i Lillehammer, Sandnes, Trondheim og i Nord-Norge - utenom Tromsø.I Hamar og Kristiansand har det vært litt roligere og her. Her har prisene steget med henholdsvis 2 og 3 prosent i år.Her finner du hele boligprisstatistikken for august Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringseiendom