Det blir stadig dyrere å leie bolig

Prisene på utleieboliger i de største byene stiger videre. Det er likevel en rekke leiligheter ute på markedet.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Det er fortsatt høy aktivitet i leiemarkedet og mange ledige boliger, melder Utleiemegleren.- Det er nå nærmere 5 000 ledige utleieboliger i Norge, det er flere år siden vi har sett et så stort antall ledige boliger. Samtidig som det er mange leietagere som har funnet seg en utleiebolig uten problem. Det betyr at vi trygt kan si at det ikke er noen boligkrise i Norge og at utleiemarkedet fungerer slik det skal, sier kommunikasjonssjef i Utleiemegleren, Nikolaos Farmakis, i en kommentar.Han påpeker at mange leietagere nå synes prisene i enkelte områder er for høy og at flere går sammen for å bo i kollektiv.- Dette er en trend vi kommer til å se mye mer av i fremtiden som et svar på relativt høye kjøps- og utleiepriser i de mest sentrale strøkene i de store byene, sier Farmakis.- Det er viktig å skjønne at stigende leiepriser er et tegn på at markedet fungerer slik det skal. Er det økt etterspørsel etter bestemte objekter, regulerer dette seg selv med økte utleiepriser. Tilsvarende er utleieprisene lavere i områder som ikke er så populære, påpeker han.Hovedstaden I Oslo kostet det i august i snitt 7.762 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet, viser prisstatistikken fra Utleiemegleren.Det er en prisnedgang på 7,3 prosent fra juli, men en oppgang på 0,8 prosent fra august 2011.For en 2-roms har prisene steget 11,3 prosent til 11.241 kroner, sammenlignet med tall fra juli. Fra samme måned i fjor er oppgangen på 11,8 prosent.Ønsker man en 3-roms leilighet i hovedstaden koster det nå i snitt 13.715 kroner i måneden. Det er opp 4,2 prosent fra juli og 9,9 prosent fra august 2011.De andre storbyene Også i Bergen, Trondheim og Stvanger har prisene på utleieboliger steget.I Bergen eer prisene på en 2-roms opp 17,0 prosent fra forrige måned til 11.300 kroner. Fra samme periode i fjor er det en oppgang på hele 27,0 prosent.I Trondheim koster samme type leilighet 9.120 kroner per måned. Det er en nedgang på 0,6 prosent fra juli, men en oppgang på 1,3 prosent sammenlignet med august i fjor.For en 2-roms i Stavanger må man punge ut med 11.285 kroner i måneden, noe som er en nedgang på 15,2 prosent fra juli. Sammenlignet med august 2011 er det likevel en oppgang på 1,5 prosent.Her finner du hele boligprisstatistikken for august

Nyheter
Næringsliv