Færre turister i juli

I juli hadde norske overnattingssteder merkbart færre gjester fra en rekke europeiske land enn i samme måned i fjor.

Radisson Blu Hotel på Gardermoen - Faksimile fra http://www.radissonblu.no/hotell-gardermoen
Personlig økonomi

I juli var det til sammen 5,3 millioner overnattinger ved alle norske overnattingssteder. Det er en nedgang på 2 prosent sammenlignet med juli i fjor, og det er særlig utenlandske gjester det er blitt færre av, skriver Aftenposten.Norske overnattinger gikk ned med 1 prosent, mens utenlandske overnattinger gikk ned med 4 prosent.- Høy kronekurs og finansuro ute i Europa er medvirkende årsaker til at utenlandske turister svikter Norge. Vi har den høyeste kronekursen målt mot euro på ti år, sier direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i NHO Reiseliv, Kristin Gyldenskog.Antall gjester fra Spania gikk ned med hele 29 prosent, mens 27 prosent færre italienere overnattet i Norge i juli. Det var 12 prosent færre franskmenn, mens antall overnattinger fra Nederland og Tyskland gikk ned med henholdsvis 11 og 7 prosent.Noen positive tall finnes dog også. Det er økning i gjester fra Sverige, Storbritannia og fra asiatiske land som Japan og Sør-Korea. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv