Frykter stopp for nye boliger

Eksperter mener riskoen for en kollaps i nyboligmarkedet er der.

Bjørn-Erik Øye. Foto: Finansavisen.
Personlig økonomi

Ferske tall viste fredag at boligbyggingen steg markant i juli sammenlignet med samme periode i fjor. Eksperter frykter nå en ny bråstopp i nyboligmarkedet, skriver Dagens Næringsliv.- Nyboligmarkedet er blant de markedene som er mest følsommer for endringer ute i Europa. Nyboligprisene, særlig i Oslo, er så høye at markedet er like følsom som i 2006-2007. Da var rykter om en forestående finanskrise nok til å knekke markedet, sier partner i analyseselskapet Prognosesenteret, Bjørn Erik Øye, til avisen.Sjeføkonom i Pôyry, Roger Bjørnstad påpeker at tilbud og etterspørsel i nyboligmarkedet er så utrolig i utakt fordi mye kan skje i byggeperioden.- Renteøkning eller internasjonal finanskrise for eksempel. Jeg tror ikke nyboligmarkedet vil kollapse som i 2006-2007. Men risikoen er det, sier han, og påeker at salgstakten for nye boliger ble halvert fra i vår til i sommer.- Trenden viser et fall i nyboligsalget i Oslo. Det kan skyldes at boliger bygges for feil marked og i feil prissegment. Vi ser også at nyboligprisene i Oslo ikke har steget så mye. Det tyder på at eiendomsutviklerne har innsett at prisnivået er høyt nok, sier Bjørnstad til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv