Mangemilliardærene - vinnerne og taperne

Amancio Ortega har økt formuen med nesten 65 milliarder kroner mens Marc Zuckerberg har mistet over 56 milliarder kroner. Da har John Fredriksen gått forbi Facebook-gründeren.

Amancio Ortega. Foto: AP
Personlig økonomi

Jorge Paulo Lemann har økt formuen med 43,3 prosent i år til 17,6 milliarder dollar, tilsvarende nesten 102 milliarder kroner.Lemann kontrollerer, i følge Bloomberg, verdens største ølprodusent, Anheuser-Busch InBev, sammen med Marcel Herrmann Telles og Carlos Alberto Sicupira. I tillegg eier de Burger King, detaljkjeden Lojas Americanas og eiendomsutvikleren Sao Carlos.Den som har økt formuen mest i år er imidlertid Amancio Ortega, som blant annet eier 59 prosent av Inditex, verdens største klesdetaljist og eier av kleskjeden Zara.Formuen til Ortega har økt med nesten 65 milliarder kroner og han er spanias rikeste. Han er nå god for nesten 269 milliarder kroner.Larry Ellison, gründer og hovedeier i Oracle, har også gjort det godt så langt i 2012. Formuen har økt med nesten 43 milliarder kroner, til 233,3 milliarder kroner.I andre enden finner vi Facebook-gründer Marc Zuckerberg, som har måttet se formuen bli halvert siden børsnoteringen i mai.Formuen hans var nok ikke like høyt verdsatt ved årsskiftet, men tar vi utgangspunkt i verdien første dag på børs ble den av Bloomberg da anslått til 19,4 milliarder dollar.Zuckerberg har fulgt Facebook ned til ny all-time low på fredag, på 18,058 dollar. Han har mistet over 56 milliarder kroner, men er likevel god for et sted mellom 53 og 56 milliarder kroner.Det betyr også at nordmannen John Fredriksen etter alt og dømme har gått forbi Zuckerberg på formuestoppen. Kapital beregnet John Fredriksens formue til 59,7 milliarder kroner i 2011.Her finner du oversikten over verdens milliardærer

Nyheter
Næringsliv