Søndagens aksjetips - let,s twist again

Sterke kjøpssignal sendte hovedindeksen til det høyeste på 4 år. Er all-time high nå innen rekkevidde?

Publisert 16. sep. 2012 kl. 08.32
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 400 ord
Foto: Scanpix
Hovedindeksen på Oslo Børs steg 3,65 prosent sist uke. Oppgangen så langt i september er da på 6,36 prosent mens oppgangen i år er på 20 prosent. Det siste året er oppgangen på 29 prosent.Fredag nådde dessuten omsetningen 5,44 milliarder kroner. Med unntak av oppgjøret for Statoil Fuel & Retail, som sendte omsetningen i taket, må vi da tilbake til april for å finne dager med høyere omsetning.Fortsetter omsetningen å stige videre fra det nivået blir det god substans i oppgangen også.
Rett opp til all-time på 525?De eneste usikkerhetsmomentene da er den svakt stigende trendlinjen, som finner sin parallell i halslinjen i det som en stund så ut til å utvikle seg til en stor hode-skulder formasjon. Den kan representere teknisk motstand rundt 470.Den andre usikkerheten ligger i den svakt fallende trendlinjen i RSI-chartet, som er trukket gjennom tidligere topper tilbake til vinteren 2008. Den testes nå og kan signalisere korreksjon. Og det skjer samtidig som RSI signaliserer at Oslo Børs er overkjøpt.Store korreksjoner? Økonominyhetene med Trygve Hegnar på webtv hver ukedag Se stort chart
Den bratte sekundærtrenden er brutt på oversiden. Det er et sterkt signal. Toppen i den litt lengre og bredere stigende trenden gir rom for videre oppgang til 480 - 500 på relativt kort tid.Fra før har 50-dagers glidende gjennomsnitt i sommer brutt 200-dagers glidende gjennomsnitt, noe som da signalisert at børsen var tilbake i bull modus.Den nye lange trenden i RSI-chartet er imidlertid sterk og så lenge den fortsetter uten at det kommer et brudd på bunnlinjen, vil den også fortsette å støtte den stigende trenden i hovedchartet på lengre sikt. Mye av potensialet er også tatt ut på kort sikt, både i den korte og den lange trenden. Vær derfor oppmerksom på at de stigende trendene også gir rom for store korreksjoner, om det skulle inntreffe.Tilbake til 440 i den bratteste, tilbake til 410 i den neste og tilbake til 330 i den med lavest stigningstakt.Men skulle det komme korreksjoner i hovedchartet nå kan det også skape muligheter. Noen sitter fremdeles på gjerdet og noen venter sikkert på en anledning til å vekte seg opp.Den stigende trenden i RSI-chartet gir rom for korreksjoner ned mot 40, men så lenge den holder, og ikke bunnlinjen blir brutt, signaliseres det at børsen kan fortsette å stige på lengre sikt, bare avbrutt av større og mindre korreksjoner.For daglige tekniske oppdateringer på hovedindeksen, brent-oljen, dollar, euro og Statoil se .