Søndagens aksjetips

Hovedindeksen kan være på vei mot sitt høyeste på halvannet år. Men vær på vakt.

AP Photo
Personlig økonomi

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 2,2 prosent sist uke. Oppgangen så langt i september er da på 2,82 prosent mens oppgangen i år er på 15,6 prosent.De siste 12 månedene er hovedindeksen på Oslo Børs da opp 22,1 prosent.Bruddet på 440-nivået på stigende omsetning var et lyspunkt og et kjøpssignal i uken som gikk. De to siste dagenes oppgangen kom imidlertid på fallende omsetning, noe som var litt foruroligende.Den samlede omsetningen i aksjene, som inngår i hovedindeksen på Oslo Børs, endte likevel ikke høyere enn 15 milliarder kroner, tilsvarende 3 milliarder kroner i snitt per dag.50-dagers snittet fortsatte imidlertid å stige raskere enn 200-dagers snittet. Det betyr også at fjorårets høyeste på 455 nå er inne rekkevidde, kanskje allerede i løpet en uke eller to. Og med denne siste oppgangen er det nå brukbar teknisk støtte på 440 og 430.Det er fremdeles en negativ overtone på kort sikt i RSI-chartet, men så lenge den postiive undertonen holder trenger det ikke bety så mye. RSI ligger i en stigende trend og så lenge den er intakt signaliserer det fortsatt positiv utvikling på sikt, innenfor den stigende trenden i hovedchartet.Men faller RSI under 50-nivået vil det varsle lavere stigningstakt og signalisere fall. Da kan 430-, 420 - 412 og 410 komme innen rekkevidde.Ved reaksjoner ned er det teknisk støtte på 440- og 430-nivået. Brudd på disse nivåene vil utløse små salgssignal. Og siden hovedindeksen nå ligger midt i trenden er det også rom for fall helt tilbake til 400.For daglige tekniske oppdateringer på hovedindeksen, brent-oljen, dollar, euro og Statoil se Økonominyhetene med Trygve Hegnar på webtv hver ukedag .Se stort chart

Nyheter
Børs