Søndagens aksjetips

Det ser litt lettere ut enn for en uke siden, men det er fremdeles usikkert.

Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP
Personlig økonomi

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,86 prosent sist uke og dermed ble det en oppgang i august på 2,81 prosent.Oppgangen hittil i år er da på 13,06 prosent mens oppgangen det siste året er på 15 prosent.50-dagers snittet fortsatte å stige raskere enn 200-dagers snittet, men den samlede omsetningen i aksjene som inngår i hovedindeksen på Oslo Børs endte på svake 11 milliarder kroner. Snittet per dag endte dermed på bare 2,2 milliarder kroner, som er tangering av årets laveste.Det var imidlertid god balanse ved at nedgang kom på fallende omsetning og oppgang på økt omsetning.Den tekniske støtten på 430-nivået ble bekreftet enda en gang, men det er fremdeles usikkert og det skimtes en ganske klar hode skulder formasjon med halslinje på 430-nivået. Ved brudd på den vil det bli utløst signal om at hovedindeksen kan falle til 420.Det er fremdeles en negativ overtone på kort sikt, men så lenge den postiive undertonen holder trenger det ikke bety at det er snakk om noe mer enn en teknisk korreksjon. Og stopper fallet i RSI-chartet på 50-nivået kan en eventuellt korreksjonen være over i løpet av en uke eller to.Det vil bli utløst nytt kjøpssignal ved brudd på 436-nivået, og ved brudd på 440 vil det være rom for videre oppgang til 455.Men faller RSI under 50-nivået vil det varsle lavere stigningstakt og signalisere fall. Da 420-, 412 - 410 og kanskje 400 også komme innen rekkevidde i løpet av de kommende par ukene.Vi holder derfor fremdeles på at man bør vurdere en stop loss på 428-nivået.Ved reaksjoner ned er det teknisk støtte på 430-,428-, 423-, 420-, 412-, 410-, 400-, 395- og 388-nivået. Brudd på disse nivåene vil utløse små salgssignal.For daglige tekniske oppdateringer på hovedindeksen, brent-oljen, dollar, euro og Statoil se Økonominyhetene med Trygve Hegnar på webtv hver ukedag .Se stort chart

Nyheter
Børs