- Vi tror ikke vi har en boligboble i Norge

På fire år skal boligprisene opp over 30 prosent, men SSB ser likevel ingen boligboble.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

SSB anslår en prisoppgang på boliger på 7 prosent i år. I 2013 skal boligprisene stige med 7,2 prosent, i 2014 med 7,7 prosent og i 2015 med 8 prosent!Akkumulert i prognosesperioden 2012-2015 spås en boligprisvekst på 33,4 prosent,SSB tror dermed at boligprisene i Norge fortsatt skal vokse sterkere enn både lønninger og den generelle veksten i Norge.Det er imidlertid ikke snakk om noen boligboble, mener SSB.- Vi tror ikke vi har en boligboble i Norge. Det betyr ikke at vi ikke tror boligprisene kan falle. Det så vi etter finanskrisen, sier SSBs Torbjørn Eika ifølge Reuters."Prisveksten er først og fremst en følge av sterk befolkningsvekst, høy vekst i husholdningenes inntekter og lave renter", forklarer SSB.Se tabellen med prognosene for makroøkonomiske hovedtall Slik kommer det til å gå i Norge Les hele rapporten Økonomiske analyser 4/2012

Nyheter
Næringseiendom