I et foredrag på Holberg Fondenes høstseminar i Oslo tirsdag, karakteriserte Det norske-sjef Erik Haugane
. Spådommer om oljepriser på 200 dollar er ifølge Haugane også bare tullprat.- Med slike oljepriser vil det meste stoppe opp. Jeg regner det som nesten helt sikkert at oljeprisen vil holde seg mellom 90 og 130 dollar fatet de neste 20, kanskje 30 årene, sa han.Den største driveren for oljeindustrien fremover er ifølge Det norske-sjefen rett og slett befolkningsveksten. Han støttet seg på anslagene fra konsulentene i McKinsey.- Vi vil få se en enorm vekst av folk som med trygghet kan si de har mat om én måned - middelklassen. I dag er det 1,8 milliarder av verdens befolkning som kan si dette, mens det i 2020 vil være 3,2 milliarder.- I 2030 vil hele 4,9 milliarder mennesker - eller 55 prosent av verdens befolkning - være å finne i middelklassen. Her vil vi finne nye, effektive innovative folk som vil drive oljeindustrien fremover, sa Haugane. Det norske-sjefen ga også olje- og energiminister Ola Borten Moe stor ære for de gode tidene i industrien.- Han har vært klar på at olje er en oppgangsnæring som Norge skal leve av lenge fremover. Det ser vi igjen i lisenspolitikken, skattepolitikken og rammebetingelsene industrien får, for eksempel i form av økte letearealer, sa Haugane.Sjefen for den nest største aktøren på norsk sokkel var klar på at utvinningsgraden i oljefeltene vil øke.- På Johan Sverdrup vil den være 60 prosent. Om 30 år er vi oppe i 75 prosent. Vi vet det kommer, men kan ikke forskuttere det ennå, sa han. Haugane pekte videre på at små felt vil bli lønnsomme, og at mye mer vil skje fra land i årene som kommer.- Halvparten av dem som er på riggene i dag, kunne gjort den samme jobben på land. Vi vil etterhvert få se ubemannede løsninger offshore, avsluttet Det norske-sjefen.Det norske falt tirsdag 0,3 prosent til 87,75 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år falt 0,3 prosent, mens den de siste 12 månedene er ned 0,6 prosent.Holberg Fondene har lenge vært inn i Det norske, og per 30/9 var forvalterens eksponering 218.399 aksjer i Norge-fondet (2,08 prosent av midlene i fondet).