Da Det norske-sjef Erik Haugane entret podiet på Holberg Fondenes høstseminar i Oslo tirsdag, var det i visshet om at selskapeti en avgrensningsbrønn på Johan Sverdrup-feltet. - PL 265 (der Statoil er operatør, og Det norske har 20 prosent) bare vokser og vokser, sa Haugane, og pekte på verdiene selskapet sitter på her.- Johan Sverdrup alene vil for oss bety nettoinntekter på 10 milliarder kroner, sett i forhold til driftskostnader, og før skatt, fortsatte han.Haugane trakk også frem Ivar Aasen, som er selskapets neste utbyggingsprosjekt som operatør. Det norske har her en andel på 35 prosent, med Statoil (50 prosent) og Bayerngas (15 prosent) som partnere.På sine hjemmesider skriver Det norske at Aasen kan gi selskapet en produksjon på rundt 18.000 fat fra 4. kvartal 2016 og 25.000 fat på platå fra 4. kvartal 2018. Haugane tegnet et svært så lyst fremtidsbilde for oljeindustrien i foredraget med navnet "den beste tiden ligger foran oss".- Snakket om peak oil er bare tøv, sa han.- Steinalderen tok ikke slutt på grunn av for lite stein. Sånn er det med olje også. Verden forbruker i dag fortsatt olje som ble funnet på 50-, ja til og med 40-tallet. Og funnene på 80-tallet representerer veksten i oljeforbruket i dag, forklarte Haugane.Siden 1965 er det ifølge Det norske-sjefen bare de tre siste årene det er boret like mange brønner på norsk som på britisk sokkel.- Og vi har funnet dobbelt så mye. Norge er fortsatt i sin ungdom når det gjelder oljeaktiviteten, sa han.Spørsmålet om hvilken rolle såkalt ukonvensjonell olje, skiferolje, kommer til å spille fremover, kommenterte han med at "konvensjonell olje vil være viktigst - uansett".Hva så med solenergi?- I et globalt energiforsyningsperspektiv vil sol utgjøre peanøtter. Olje, gass og kull vil uansett være driverne, sa Det norske-sjefen.Hauganes klare påstand er også at energi er billig.- La oss si at du fyller tanken med én liter bensin. Du fyller opp tilhengeren med et flyttelass, og kjører til literen tar slutt. Du vil aldri få et esel til å ta jobben med å bære flyttelasset tilbake for 12 kroner, sa Det norske-sjefen til latter i salen.Det norske falt tirsdag 0,3 prosent til 87,75 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år falt 0,3 prosent, mens den de siste 12 månedene er ned 0,6 prosent.Holberg Fondene har lenge vært inne i Det norske, og per 30/9 var forvalterens eksponering 218.399 aksjer i Norge-fondet (2,08 prosent av midlene i fondet).