Professor: Vanlige folk vil betale mer i skatt enn de rikeste

Fjernes formuesskatten vil de aller rikeste få en skattelette på tre milliarder kroner.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Med en fjerning av formuesskatten vil de tusen rikeste få en skattelette på 63 prosent hvis ligningstallene for 2011 legges til grunn. Det tilsvarer tre milliarder kroner hvis ikke kuttet oppveies av andre tiltak, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge avisen er det cirka 18 prosent av de tusen rikeste som i all hovedsak betaler formuesskatt.- Vanlige folk vil betale mer i skatt enn mange med høy formue. Det vil bli vanskelig for folk å forstå. Høyre og Frps forslag om å fjerne formuesskatten vil gjøre landets rikeste i praksis nullskattytere, sier professor ved Norges Handelshøyskole (NHH), Terje Rein Hansen.- Dette kommer oppå andre skattelettelser som er gitt til investeringsselskapene til de superrike de senere år. De som investerer i aksjemarkedet, shipping eller eiendom via sine private investeringsselskaper kan slippe svært rimelig fra skatteregningen. Og det er typisk i disse bransjene de superrike investerer, fortsetter professoren.Her kan du lese alt som skattelistene!Nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, mener derimot at det er rom for skattereduksjoner, og påpeker at formuesskatten er en særnorsk skatt på sparing.- Hansen har en for teoretisk tilnærming. Formuesskatten må betales uansett om bedrifter går med overskudd eller tap. Vi mener det er viktigere og mer rettferdig å betale skatt av penger som man tar ut av bedriften. Men vi er enig i utgangspunktet om at alle må betale skatt. Fjerning av formuesskatten må kombineres med andre tiltak, sier Sanner til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv