Ønsker forbud mot reklame for is og brus

Dersom Helsedirektoratet får det som det vil, blir det nedlagt forbud mot å reklamere for brus, is, sjokolade, snacks, kjeks og fete hamburgere.

Jonas Gahr Støre. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Personlig økonomi

Reklameforbudet skal gjelde dersom reklamene appellerer til barn. Det kommer fram i en høringsuttalelse som nylig er offentliggjort, skriver VG.Bakgrunnen er et forslag fra Helsedepartementet om å innføre forbud mot reklame for usunne produkter på TV og i andre medier.Forbudet skal gjelde barn og unge under 18 år, men konsekvensen kan bli at det meste av det nordmenn koser seg med, og som gir fedme, blir omfattet av forbudet.Griper inn Helsedirektoratet skriver i sin høringsuttalelse at «regulering av markedsføringen rettet mot barn og unge av usunn mat og drikke er et svært viktig tiltak i arbeidet med å motvirke usunne kostvaner og usunn vektutvikling, og derigjennom beskytte barn og unges helse bedre. Helsedirektoratet støtter forslaget om ny forskriftsregulering».Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) er helt klar på at nordmenn må beskyttes - mot seg selv.- Jeg mener helsemyndighetene har et ansvar for å beskytte folk mot farlige stoffer. Når hver femte 8-åring i Norge lider av overvekt, står vi overfor et stort samfunnsproblem som vi må gjøre noe med, sier Støre til VG.

Nyheter
Politikk