Pensjonistene har mer penger og bedre helse

Norske pensjonister har bedre økonomi og bedre helse enn noen gang tidligere.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Det mener eksperter som VG har snakket med. Siden 1990 har inntekten til et «typisk» pensjonistektepar hatt en realøkning på 93 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).- Pensjonister har aldri hatt bedre økonomi. De er den gruppen som har økt inntektene mest de siste 20 årene, sier seniorrådgiver Jon Epland i SSB.Også pensjonistenes helse er blitt bedre, samtidig som den gjennomsnittlige levealderen har økt.- I flere tiår har tendensen vært at den nye generasjonen eldre har bedre helse enn den forrige, sier eldreforsker Øyvind Nøhr ved Høgskolen i Lillehammer.Les også: Slik kan du også bli 100 årHan peker også på at eldre reiser mer og at de har flere muligheter til å treffe nye mennesker og holde kontakt med familien - blant annet ved hjelp av internett og mobiltelefon.- Det er bare å sammenligne dagens pensjonister med foreldregenerasjonen, så ser du tydelig at mange har det betraktelig bedre, sier Nøhr. (©NTB)

Nyheter
Politikk