Børsrikingene gikk på en liten aksjesmell

Børsrikingene fikk aksjeformuen sin redusert med 151 millioner kroner i uken som gikk. Kjell Inge Røkke tapte mest, mens Kristian Siem, Olav Thon og Bjørn Kjos ble litt rikere.

Personlig økonomi

De 12 rikeste på Oslo Børs sitter med aksjer til en verdi av 91,4 milliarder kroner, tilsvarende 5,3 prosent av verdien av alle selskapene som er notert på Oslo Børs.Verdien på aksjene til de 12 norske børsrikingene, som HegnarOnline følger fra uke til uke, falt med 151 millioner kroner i uken som gikk.Til sammenligning steg hovedindeksen med 1,24 prosent og verdien av alle aksjene på Oslo Børs økte med 24 milliarder kroner, til 1.738 milliarder kroner.3 i plussBare 3 av de 12 økte aksjeformuen i uken som gikk, og Kjell Inge Røkke gikk på en liten smell igjen. Aker ASA falt og med 66,6 prosent av aksjene, falt også Røkkes aksjeformue med 121 millioner kroner. Det var nøyaktig det samme som oppgangen i uken før.Men aksjene hans i Aker er fremdeles verdt nesten 10,5 milliarder kroner, og om ikke lenge får han i tillegg et solid kontantutbytte fra selskapet på ikke mindre enn 579 millioner kroner.Stein Erik Hagen slapp heller ikke unna, men 55 millioner kroner blir bare småpenger siden han likevel kontrollerer aksjer i Orkla for nesten 11,7 milliarder kroner. Også han kan snart se frem til et solid utbytte.Da gikk det bedre for Kristian Siem, som nøt godt av oppgangen i Subsea 7. Verdien på aksjene han kontrollerer i selskapet steg med 211 millioner kroner.Olav Thon fikk også igjen 31 av de 107 millionene som aksjeformuen hans ble redusert med uken før.Norwegian-sjefen rikere og rikere Aksjene til Bjørn Kjos i Norwegian steg med nye 11 millioner kroner i verdi i uken som gikk.For hver krone Norwegian stiger eller faller på Oslo Børs blir Kjos 7,9 millioner rikere eller fattigere. I februar måned ble Kjos 475 millioner kroner rikere, og han eier og kontrollerer nå Norwegian-aksjer for over 1,8 milliarder kroner.(Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

Nyheter
Børs