Delphi-forvalter vraket syv aksjer, tok inn fire nye

Delphi-forvalter Håkon Hovengen Sætre nyter godt av Norwegian-rally. Nå har han gjort en rekke grep i sine porteføljer.

Personlig økonomi

Etter en sterk avslutning på fjoråret, holder forvalter Håkon Hovengen Sætre i Delphi Fondene koken i 2013.I februar klarte hans Norge-fond en avkastning på 2,8 prosent, mens fondsindeksen på Oslo Børs steg 2,1 prosent. Etter to måneder av det nye året har fondet gitt 6,3 prosent avkastning, mot 6,95 prosent for fondsindeksen på Oslo Børs.Delphi Vekst, som Sætre også har ansvaret for, endte opp 4,6 prosent i februar. Så langt i år har fondet steget 9,1 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!Flyr på Kjos-bølgenHimmelferden i Norwegian, som steg 34 prosent, er en viktig årsak til de sterke februar-tallene.- Nye effektive fly, kombinert med en svært kostnadsfokusert ledelse, ser ut til å være vinneroppskriften for selskapet, skriver Sætre, som trekker frem Dreamliner-utsettelsen som en utfordring for Kjos & co. fremover.Oppgang i lakseprisene, som er på nesten det doble fra ett år tilbake, bidro til å løfte Bakkafrost, Austevoll Seafood og Marine Harvest hhv. 18, 16 og 10 prosent.Oljeservice generelt, og seismikk spesielt, trakk ned.I løpet av måneden solgte Delphi Norge seg helt ut av Kværner, Sevan Marine og Wilh. Wilhelmsen- Dette var alle småselskaper med lav vekt i porteføljen, som ikke har overbevist nok til å bli vektet opp, forklarer Sætre.Delphi Norges fem største investeringer var (per 28/2) DNB (5,23 prosent), Gjensidige (5,15 prosent), PGS (4,93 prosent), Marine Harvest (4,91 prosent) og Algeta (4,60 prosent).Fire aksjer ut, fire nye innHistorien var nye av den samme for Vekst-fondet: Norwegian, Bakkafrost og Marine Harvest bidro positivt, seismikk negativt.- Mot slutten av måneden solgte vi oss helt ut av PGS. Samtidig tok vi inn TGS, som opererer innenfor samme industri, men som fokuserer på multiklientmarkedet og viser en sterkere trend.- I tillegg solgte vi oss helt ut av Storebrand som har utviklet seg svakt en stund, samtidig som Algeta ble tatt inn, skriver Sætre.Internasjonalt kvittet Vekst-fondet seg med den danske helsegiganten Novo Nordisk og amerikanske IBM.- Inn kom Nestlé som en defensiv arvtaker for Novo Nordisk, mens IBM ble byttet ut med den svenske banken SEB, skriver forvalteren.Han påpeker også at Delphis internasjonale porteføljer nå er overvektet i finans - for første gang på flere år. Trenden er også tatt inn i Delphi Vekst.Fondets fem største investeringer var (per 28/2) Norwegian (7,62 prosent), Marine Harvest (7,53 prosent), Gjensidige Forsikring (6,96 prosent), Nordic Capital Partner IV (6,59 prosent) og Bakkafrost (5,25 prosent).

Nyheter
Børs