Fant hestekjøtt i lasagne fra Coop

Mattilsynet har funnet hestekjøtt i en lasagne fra Coop.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Personlig økonomi

Mengden hestekjøtt er på mellom 1 og 5 prosent.Etter avsløringene om funn av hestekjøtt i flere storfeprodukter, har Mattilsynet gjort DNA-analyser av til sammen 100 produkter for å sjekke hva slags kjøtt de inneholder. De første analysesvarene er nå klare.- Vi kan bekrefte at det er funnet hestekjøtt i en lasagne fra Coop. Det var en svært liten dose som ble funnet, mengden ligger på 1 til 5 prosent hestekjøtt, sier Randi Edvardsen, som er sjef for seksjon animalsk mat i Mattilsynet.Funnet av hestekjøtt ble gjort i en lasagne som var berørt av avsløringen i februar, og som etter Coops egne opplysninger skulle vært trukket tilbake fra markedet allerede da.- Vi er overrasket over at dette fortsatt kan finnes i butikkene. Når det avdekkes at det fremdeles finnes lasagne med hestekjøtt hos en sentral matvarekjede tyder dette på at det har skjedd en svikt i kontrollrutinene hos matvarekjedene, sier Edvardsen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv