Her er Samsungs våpen i kampen mot iPhone

Samsung lanserer Galaxy S4.

Personlig økonomi

Torsdag kveld ble Samsung Galaxy S4 presentert på Samsung Unpacked 2013 i New York City. Mobilens utforming gjør at du får en større skjerm og et kraftig batteri i en lett og tynn smarttelefon.Samsung Galaxy S3 hadde "menneskelige" egenskaper og kjente igjen brukeren. Galaxy S4 tar dette ett steg videre, og kjenner igjen ansiktet, stemmen og bevegelsene dine. Slik styrer du den uten å i det hele tatt være nær skjermen.Dersom du ser bort mens du ser på en video settes den på pause, og spiller av fra samme sted når du ser på den igjen. Du scroller enkelt nedover websider eller e-post ved å vri litt på håndleddet mens du leser fra skjermen.Ved å sette mobilen i en dokkingstasjon som finnes som tilbehør kan du scrolle nedover kun med øynene. Å skifte sang gjør du lett ved bare å sveipe hånden foran skjermen, og du svarer på innkommende anrop på samme måte.Galaxy S4 fanger spesielle øyeblikk, og du gjenopplever dem i høy kvalitet med knivskarp fargegjengivelse på den høyoppløste skjermen. Et eksempel er at du kan ta bilde av en baby og et lydopptak mens den ler. Når du siden viser frem bildet spiller også mobilen av lyden av at babyen ler.Du kan også ta bilder med både det fremre og bakre kameraet samtidig. I etterkant kombineres bildene, som gir inntrykk av at man er midt i det som skjer. Størrelse, ramme og andre detaljer velger du selv.Med Group Play-funksjonen kan du høre på musikk, se på bilder og spille spill med andre rundt deg uten WiFi eller nettverkssignal. Vil du spille musikk på høyere volum kan du spille samme sang på flere telefoner i synk ved hjelp av Share Music-funksjonen. God helse er viktig, og med Galaxy S4 får du hjelp til å forbedre livskvaliteten. Gjennom verktøyet S Health blir det enklere å gjøre nødvendige endringer. Matdagbok og treningsdagbok hjelper deg med å holde deg i form.* Ved hjelp av ulike tilbehør blir Galaxy S4 din personlige trener, og med tilbehøret Samsung Body Scale kan du også sjekke vekten din.Fester du Samsung S-band rundt håndleddet sikrer du en god natts søvn, da den vekker deg i riktig REM-syklus. Den gir deg også statistikk på utførte aktiviteter i løpet av dagen. Samsung Heart Rate Monitor er nyttig under trening for å måle pulsen. Det er også mulig å koble S-Health til en glykose- og blodtrykksmåler.Samsung S4 kommer i butikken i løpet av våren i svart og hvitt. I løpet av året vil den også komme i flere andre farger.Fakta om Samsung Galaxy S4

 • Full HD (1920x1080) super AMOLEd-skjerm på fem tommer med 441ppiFull HD (1920x1080) super AMOLEd-skjerm på fem tommer med 441ppi
 • Gorilla Glass 3 håndterer støt enda bedre og får færre synlige riperGorilla Glass 3 håndterer støt enda bedre og får færre synlige riper
 • Hovedkamera med 13 megapiksler og autofokusHovedkamera med 13 megapiksler og autofokus
 • Kamera foran med 2 megapiksler og innspilling i full HDKamera foran med 2 megapiksler og innspilling i full HD
 • Vekt 130 gram og mål 136,6 x 69,8 x 7,9 mmVekt 130 gram og mål 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
 • Operativsystem Android 4.2.2 (Jelly Bean)Operativsystem Android 4.2.2 (Jelly Bean)
 • 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core prosessor1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core prosessor
 • Batteri på 2,600 mAhBatteri på 2,600 mAh
 • NFC, bluetooth 4.0 samt IR-LEDNFC, bluetooth 4.0 samt IR-LED
 • 16/32/64 GB minne16/32/64 GB minne
 • Støtte for microSD på opp til 64GB, 2GB ramStøtte for microSD på opp til 64GB, 2GB ram
 • Anbefalt utsalgspris fra 6 000 kronerAnbefalt utsalgspris fra 6 000 kroner

Nyheter
Næringsliv