Søndagens aksjetips

Hovedindeksen er opp 7,85 prosent i år og 15,15 prosent det siste året. Og trenden peker videre opp - så lenge det varer.

AP Photo
Personlig økonomi

Det skjedde omtrent ikke noe som påvirket det tekniske bildet i uken som gikk heller. Hovedindeksen steg 1,24 prosent og dermed er oppgangen hittil i år på 7,85 prosent. Det siste året har hovedindeksen steget 15,16 prosent.Det er fremdeles mulig at oppgangen kan fortsette forbi 490 før en mulig, større korreksjon, i mars eller i april. Og muligheten for det økte igjen i uken som gikk.RSI kan være i ferd med å snu opp igjen og da støttes en fortsatt oppgang i den stigende sekundærtrenden i hovedchartet.De siste par søndagene har vi skrevet at vi ventet på en korreksjon tilbake mot 460-462-nivået, og en bekreftelse på den tekniske støtten på dette nivået. Sannsynligheten for det ble mindre igjen i uken som gikk, men faller hovedindeksen gjennom den tekniske støtten på 475- og 470-nivået, kan hovedindeksen falle til 464 i første omgang.Vi ser i skrivende stund likevel ikke noen stor fare for en større smell. I hvert fall ikke så lenge den lange stigende trenlinjen i RSI-chartet holder.Det er grunn til å være på vakt, og faller hovedindeksen under 475 vil det oppstå et brudd på den stigende sekundærtrenden.Og slik chartet arter seg nå kan en større reaksjon, kanskje tilbake mot 450- og 445-nivået, vil den trolig være forbigående og en kjøpsmulighet. Forutsatt altså at den positive undertonen i RSI-chartet holder.For daglige, tekniske oppdateringer på hovedindeksen, brent-oljen, dollar, euro, Statoil og flere aksjer se Økonominyhetene med Trygve Hegnar på webtv hver ukedag

Nyheter
Børs