Bjørn Kjos ble 300 millioner kroner rikere på en uke

Aksjene til børsrikingene ble 763 millioner kroner mindre verdt på Oslo Børs, men Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke skuffet inn over 1,2 milliarder kroner i utbytte og Norwegian-aksjene til Bjørn Kjos passerte 2 milliarder kroner!

Personlig økonomi

Aksjene til de 12 rikeste falt med 763 millioner kroner i verdi sist uke, men justert for utbyttene til Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke økte den reelle formuen til de rikeste.De 12 rikeste på Oslo Børs eier da børsnoterte aksjer til en verdi av 90,8 milliarder kroner, tilsvarende 5,4 prosent av verdien av alle selskapene som er notert på Oslo Børs.Til sammenligning falt hovedindeksen 0,9 prosent og verdien av alle aksjene på Oslo Børs falt med 25 milliarder kroner, til 1.678 milliarder kroner.Kjos passerte 2 mrd kroner For hver krone Norwegian stiger eller faller på Oslo Børs blir Kjos 7,9 millioner rikere eller fattigere. I uken som gikk steg aksjen kraftig, etter gode kvartalstall. Det sendte verdien på aksjene hans opp med 299 millioner kroner.Med det kan Bjørn Kjos også kalle seg mangemilliardær, med knappest mulige margin.Verdifallet på aksjene til Stein Erik Hagen ble mer enn oppveid av aksjeutbyttet på 2,5 kroner per aksje. Aksjene falt med 135 millioner kroner i verdi, men samtidig får han nå utbetalt et utbytte på totalt 624 millioner kroner.Netto økte Hagen dermed formuen med 489 millioner kroner på en uke!Aker ASA, som Kjell Inge Røkke eier 66,66 prosent av, falt med 19,5 kroner på Oslo Børs. Verdifallet på aksjene var på 772 millioner kroner og 183 millioner kroner større enn utbyttet på 589 millioner kroner han får utbetalt til holdingselskapet sitt 3. mai.Stygt for Siem For Kristian Siem gikk det ikke like bra. Aksjene hans i tre børsnoterte selskaper, med Subsea 7 i spissen, ble 384 millioner kroner mindre verdt sist uke. Dermed har aksjene hans på Oslo Børs blitt 1 milliard kroner mindre verdt på en måned.(Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

Nyheter
Næringsliv