Dermed er flere hundre mennesker rammet, og både boliger, bedrifter, offentlige kontorer og hyttefelt er uten strøm, ifølge Energi Norge. De er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for norsk kraftnæring, og opplyser at 1.000 nettkunder har vært uten strøm i kortere eller lengre perioder siden streiken startet 7. mai.Tirsdag ble sympatistreiken til støtte for ansatte i IT-bedriften Atea trappet opp. 1.050 medlemmer av EL & IT Forbundet i sju energiselskaper er nå i streik. Blant dem er 217 ansatte i Statnett, som utgjør hele den operative beredskapen for sentralnettet som sikrer driften av kraftsystemet i Norge.Bakgrunnen for konflikten er kampen for å få en tariffavtale med AFP-ordning for Atea-ansatte. Bedriften mener at et flertall av de 1.650 som arbeider der ikke ønsker en tariffavtale, men heller vil beholde dagens ordninger. (©NTB)