KjøpLogg inn

Hamstret dette fondet før gebyret kom

Skandiabankens kunder ga blaffen i "sell in May and stay away". Disse fondene toppet kjøpslisten.

Publisert 3. juni 2013 kl. 13.42
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 501 ord
Ole B. Larsen. Foto: Skandiabanken.

Den siste rapporten fra Skandiabanken viser sjeldent høy nettotegning blant fondssparere i mai.Siden 2005 har bare mai 2009 hatt høyere nettotegning i fond.Ga blaffen i "sell in May" Etter en måned med negativ nettotegning i april, var optimismen altså tilbake i mai.- Vi synes det er hyggelig at våre kunder ikke legger særlig vekt på rådet om å selge i mai og holde seg borte fra fondsmarkedet til november ("sell in May and stay away").- Nytegningen i fond er mye bedre enn i forrige måned, og det gjelder også for kunder som tegner spareavtaler, sier bankens produktansvarlige for sparing Ole Bernhard Larsen.Interessen for bioteknologifond holder seg høy, og etiske fond-trenden forsterket seg ytterligere i mai.- Halvparten av fondene på topp 10-listen over fond med størst netto nytegning er merket som etiske, sier Larsen.God, etisk avkastning En undersøkelse Skandiabanken har utført viser at menn er mindre overrepresentert som eiere i fondene merket etiske.Mens kvinneandelen i nøytrale fond er ca. 30 prosent, er den nærmere 40 prosent i etiske fond. Ser vi på fondene som er merket uetiske er forskjellene enda tydeligere. Hele 80 prosent av disse tilhører menn.- Det vil være feil å si at vi ikke har mistenkt en slik fordeling, men jeg synes det var ekstra morsomt å få det bekreftet i tall. Og her er det viktig å få med seg at de som kjøper etiske fond ikke investerer på bekostning av avkastning, men at de i stor grad både letter sin samvittighet og øker sin formue.- De etiske fondene i Skandiabankens utvalg har gjort det svært bra i gjennomsnitt i flere år, og har 19,3 prosent snittavkastning de siste 12 månedene, sier Larsen.Hamstret før kjøpsgebyr Danske Invest Global Emerging Markets Small Cap markerer seg som det fjerde mest kjøpte fondet blant Skandiabankens kunder.- Danske Invest har nylig innført kjøpsgebyr i noen av sine mest populære fond, rett og slett fordi de ble for store til å forvalte optimalt. Danske Invest Global Emerging Markets Small Cap var en av disse, og vi tror mange benyttet dagene før kjøpsgebyret ble innført til å kjøpe dette, avslutter Larsen.10 mest kjøpte fond i mai1. KLP Pensjon II 2. Skagen Global 3. Skagen Kon-Tiki 4. Danske Invest Glo Em Mkt Small Cap 5. KLP Aksje Global indeks IV 6. SEB Bioteknik - Lux utd 7. KLP Aksje Norge Indeks II 8. Holberg Kreditt 9. Franklin Biotechnology Discovery 10. Invesco Nippon Small/Mid Cap Eq10 mest solgte fond i mai1. Skagen Global 2. Skagen Kon-Tiki 3. Skagen Vekst 4. Holberg Likviditet 5. KLP Aksje Norge Indeks II 6. Danske Invest Glo Em Mkt Small Cap 7. Holberg Norge 8. Carnegie Ryssland 9. Holberg Kreditt 10. KLP Pensjon II10 fond med størst nettotegning i mai 1. KLP Pensjon II 2. KLP Aksje Global indeks IV 3. Danske Invest Glo Em Mkt Small Cap 4. SEB Bioteknik - Lux utd 5. Franklin European Small-MidCap 6. KLP Aksje Verden 7. Skagen m2 8. Storebrand Delphi Global 9. Holberg Kreditt 10. Carnegie Corporate Bond Klasse BFølg HegnarOnline på Facebook her!