KjøpLogg inn

Verdien på "eplehage"-tomter i Oslo kan stupe

Nye krav fra Oslo kommune kan sende tomteverdiene i villastrøk kraftig ned.

Publisert 5. juni 2013 kl. 08.20
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
Illustrasjonsfoto fra Vindern i Oslo. Foto: Finansavisen

En ny regulering av 29.000 boliger i Oslos villaområder skal opp til behandling i Oslo bystyre neste uke. Ifølge DN har et flertall, med Høyre i spissen, bestemt at den såkalte Småhusplanen fra 2006 skal strammes inn. Det betyat det vil bli vanskeligere å få tillatelse til å bygge på typiske eplehage-tomter.Eplehageutbygger Lasse Røsnes i Neptune Utvikling sier til avisen at det kan redusere verdien av private tomter med inntil 25 prosent.- Den nye planen betyr en vesentlig innskjerping. Det vil ikke bli mulig å ha den samme utnyttelsesgraden av tomtene som i dag. Det betyr at tomteverdiene forringes, sier Røsnes.- Vi har sett endel utbygging med ganske dårlig kvalitet, og som heller ikke bygger opp under bruk av offentlig kommunikasjon. Det er ikke sånn at det ikke skal fortettes i villaområdene. Vi endrer ikke utnyttelsesgraden for disse tomtene. Men vi ønsker større sammenhengende naturområder og mindre store naturinngrep, sier byråd for utvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen (H), til DN.Den nye planen krever blant annet at hver enkelt bolig skal ha et grønt areal på minst 64 kvadratmeter og at det ikke skal være innsyn til naboens hage fra takterrassen