Årsbeste for børsrikinger på Oslo Børs

Aksjene til John Fredriksen og Stein Erik Hagen steg med rundt 320 milliober kroner i verdi, mens aksjene til Kjell Inge Røkke og Kristian Siem steg med rundt 245 millioner kroner i verdi.

Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Verdien av alle aksjene på Oslo Børs økte med 44,9 milliarder kroner til 1.713,5 milliarder kroner sist uke.Blant de 13 med milliardverdier på Oslo Børs var det oppgang for alle sist uke, og samlet ble det årsbeste for milliardærene på Oslo Børs.Totalt sett økte verdien på aksjene deres med 1,6 miliarder kroner og inkludert de syv neste, som ikke helt snuser på milliarden riktig ennå, steg verdiene med knapt 1,7 milliarder kroner.Aksjene til John Fredriksen og Stein Erik Hagen steg med rundt 320 millioner kroner i verdi, mens aksjene til Kjell Inge Røkke og Kristian Siem steg med rundt 245 millioner kroner i verdi.I tillegg hadde Olav Thon en god uke.De 13 rikeste Verdien av aksjene til de 13 er da på 101 milliarder kroner og med de syv neste er det totalt snakk om aksjer for 104,5 milliarder kroner.De 13 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 5,9 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens de 20 rikeste tilsammen står for 6,1 prosent.Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 10,8 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 20,8 prosent.(Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

Nyheter
Næringsliv