Ansatte har satset 7 milliarder kroner på jobben

17.500 i Statoil har kjøpt aksjer i selskapet. Børsselskapenes ansatte har plassert syv milliarder i «egne» aksjer.

Statoil-sjef Helge Lund. Foto: Scanpix
Personlig økonomi

75 prosent av selskapene på Oslo Børs har ordninger der de ansatte kan spare i selskapets aksjer på ulike måter, viser en gjennomgang Accurate Equity har gjort for Finansavisen.40 prosent av Børsens 100 største selskaper inviterer samtlige ansatte.- De ansattes samlede eierskap utgjør syv milliarder kroner. Antallet tilsvarer rundt 12 prosent av alle private aksjonærer på Oslo Børs, og det gjør også eierskapet i verdi, sier John Petter Tollefsen i AksjeNorge til avisen.17.500 Statoil-ansatte fordelt på 14 land har for eksempel aksjer for oppunder én milliard kroner.- Basert på en av våre undersøkelser kan vi anslå at norske ansatte i 130 selskaper sekskaper med utenlandsk mor, invisterer årlig 1,5-2 milliarder kroner i sin arbeidsgiver, sier Arne Peder Blix i Accurate Equity til Finansavisen.

Nyheter
Børs