- Boligmarkedet farligere enn mange tror

Norsk fondsbransjes fremste talsmann mener at nordmenn flest undervurderer risikoen i boligmarkedet.

Foto: Finansavisen.
Personlig økonomi

Tall fra Verdipapirfondenes Forening (VFF) lagt frem torsdag viste at aksjer er ut, mens renter er (mer) inn i det norske fondsmarkedet.Samtidig viser en undersøkelse Opinion nylig utførte for VFF at nordmenn flest tror boliger vil stige mer enn aksjer de neste fem årene. Dessuten anses risikoen i boligmarkedet som "ikke nevneverdig høyere enn i høyrentekonto", og "vesentlig lavere enn aksjer og aksjefond".- Dette viser at mange undervurderer risikoen i boligmarkedet. I mitt hode er enhver plasseringsform som har steget så mye som boligmarkedet de siste 20 årene per definisjon beheftet med relativt høy risiko, sier VFF-direktør Lasse Ruud.Tror bolig har steget mer enn aksjer Mange nordmenn synes å ha en oppfatning om at boliger har hatt en sterkere verdiutvikling enn aksjer, men tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og VFF fra 1985 til i dag viser noe annet.- Det norske aksjemarkedet har hatt en vesentlig sterkere verdiutvikling enn boligprisindeksen fra 1985 og frem til i dag, avslutter Ruud.1985 var startåret for Norges Eiendomsmeglerforbunds boligprisindeks.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi