Flomrammede husstander på Kvam får ikke flytte tilbake

Fire husstander får ikke flytte tilbake etter flommen på Kvam i Gudbrandsdalen i mai, og flere andre husstander må vente to-tre år før de får bygge opp igjen husene sine.

Flommen på Østlandet 2013. Her på Kvam i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Personlig økonomi

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt beskjed til Nord-Fron kommune om hvilket område i Kvam sentrum som blir berørt av en ny sikringssone. Kommunen etablerer nå dialog med folk som har hus innenfor sonen. Tidligst om to-tre år, når sikringsarbeidet er ferdig, vil de berørte beboerne få endelig beskjed om de kan flytte tilbake til boligene sine, skriver Aftenposten.Ingenting av verdi skal bygges opp innenfor sonen før området er ferdig sikret. Fire husstander har allerede fått beskjed om at husene ikke blir bygget opp igjen. Rundt ti hus innenfor sonen må uansett rives, på grunn av skadene de ble påført under flommen i mai.Virksomhetsleder for teknisk drift i Nord-Fron kommune, Bjørn Bjørke, opplyser at sikringssonen omfatter over halvparten av bygningsmassen i Kvam sentrum. En rekke tiltak som murer og vei på begge sider av elven skal etableres. Han opplyser at rundt 20 husstander for tiden ikke kan bo i sine egne boliger.- Mange har funnet andre gode boliger, noen bor i hytter de har på fjellet, og noen fortsatt på campingplasser. Det dreier seg om rundt 20 familier, sier Bjørke. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv