Lengre arbeidsliv reduserer risikoen for alzheimer

Arbeidstakere som står lenger i arbeidslivet, har betydelig mindre risiko for å få alzheimer og andre former for demens, viser en fransk undersøkelse.

Pensjonist - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Arbeidstakere som pensjonerer seg når de fyller 60 år, har 14 prosent høyere risiko for å utvikle alzheimer enn de som står i jobben til de fyller 65 år.429.000 franske pensjonister er med i undersøkelsen, som er utført av det statlige franske instituttet INSERM.Risikoen for å utvikle aldersdemens faller for hvert år man blir i jobben ut over den gjennomsnittlige pensjonsalderen.- Våre data viser sterke beviser for en betydelig reduksjon i risikoen for å utvikle demens som assosieres med høy alder, sier forskningssjef Carole Dufouil. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi