Myrseth: RCCL er ett av børsens beste kjøp

Investeringsdirektøren åpner for et sommerrally for oljeprisen, og er positiv til Oslo Børs - på kort sikt. Her er to av hans største favoritter.

Dovre Forvaltning / photographer - Gediminas Zilinskas / www.zilinskas.net
Personlig økonomi

I sin ukentlige kommentar skrev investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning denne uken at fasen med særnorsk børsstyrke er over, og at langsiktige investorer heller bør skue mot det øvrige Europa det neste tiåret.Dette henger ifølge Myrseth sammen med at supersykelen i råvaremarkedet, med systematisk stigende oljepriser, er over.Men: positiv på kort siktMen når direktøren tar de korte brillene på seg, karakteriserer han prisingen av Oslo Børs som moderat attraktiv.- Pris/bok er for tiden på 1,45 på Oslo Børs, mot et gjennomsnitt på 1,85 de siste 30 årene. Når pris/bok har vært på dagens nivå ved tidligere anledninger, har børsen i snitt steget 20-25 prosent de kommende 12 månedene.- Med andre ord bør en ha et positivt grunnsyn på markedet, sier Myrseth til HegnarOnline.Sommerrally i oljeprisen? Samtidig anbefaler han å følge obligasjonsmarkedet tett.- Den 10-årige amerikanske statsrenten steg skarpt til ny årstopp på fredag. Jeg tviler på at børsen vil gjenoppta den oppadgående trenden før obligasjonsmarkedet stabiliserer seg, sier Dovre-direktøren.Alcoa sparket i gang resultatsesongen for 2. kvartal denne uken, men etter ualminnelig mange resultatvarsler på Wall Street i sesongoppkjøringen er Myrseth ikke sikker på at denne sesongen vil være noen kilde til styrke.- Videre er det viktig å følge med på utviklingen i Midtøsten. Med krig i Syria og militærkupp i Egypt virker regionen mer kaotisk enn noensinne. Fortsetter situasjonen å forvitre, kan oljeprisen få seg et sommerrally, tror han.RCCL og Statoil er favoritterBlant enkeltaksjer er direktøren særlig positiv til selskaper som nyter godt av en bedre amerikansk økonomi, men som samtidig skades lite av stigende renter.- RCCL er et eksempel på et slikt selskap. Med lav verdsettelse og gode utsikter for amerikansk økonomi, mener jeg aksjen er ett av de beste kjøpene på Oslo Børs, sier Myrseth.Videre tror han det kan være fornuftig å eie Statoil.- Med en direkteavkastning på 5,5 prosent, er aksjen en av de beste utbytteaksjene på børsen. Videre er selskapet en god forsikring mot ytterligere uro i Midtøsten gjennom eksponeringen mot en stigende oljepris, avslutter Dovre-direktøren overfor HegnarOnline.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs