Nå er verdens mest avanserte kameramobil klar

Torsdag kommer kameramobilen som lar deg stille fokus manuelt og bestemme blenderåpning og lukkerhastighet selv. Og med en bildeoppløsning på 41 megapiksler slår den knockout på alle konkurrenter.

Nokia Lumia. Reuters / Reuters
Personlig økonomi

Det er det finske mobilselskapet Nokia som med sine nye smartmobil Lumia 1020 håper å endelig kunne konkurrere med langt mer suksessfulle smarttelefonselskaper som Apple og Samsung, skriver Dagens Næringsliv.Med sine 41 megapiksler blir kameradelen av mobil overlegen sine nærmest konkurrenter. Iphones nyeste utgave har åtte megapiksler og Samsung Galaxy S4 har et kamera med 14 megapikslers oppløsning.Nokia har samarbeidet med Microsoft om utviklingen av kamerateknologien, og telefonen bruker selvsagt operativsystemet Windows.Modellen blir lansert i New York torsdag og vil være i alminnelig salg i USA og andre større markeder i løpet av måneden. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv