Skagens gullgutter cashet ut 200 millioner

Tor Dagfinn Veen, Åge Westbø og Kristoffer Stensrud høster pene utbytter.

Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.
Personlig økonomi

De tre Skagen-gründerne, Tor Dagfinn Veen, Åge Westbø og Kristoffer Stensrud, tok ut utbytter på nærmere 200 millioner kroner i fjor.Det viser ifølge DN 2012-regnskapene i de tre gründernes egne selskaper, som har betydelige eierandeler i Skagen Fondene.60 + 90 + 50 millionerVeen tok gjennom selskapet T.D. Veen AS ut 60 millioner kroner i utbytte, etter et årsresultat på 76,67 millioner kroner.Westbø tok gjennom selskapet MCM Westbø AS ifølge avisen ut 90 millioner i utbytte, etter at årsresultatet havnet på 22 millioner kroner.Stensrud tok gjennom selskapene Månebakken AS og Solbakken ut nærmere 50 millioner i utbytte, skriver DN, etter at de tilsammen dro inn 71,8 millioner kroner.Norges 61. rikeste De tre flaggskip-fondene Skagen Vekst, Skagen Global og Skagen Kon-Tiki steg 5,6-10,2 prosent i 2012, men av disse var det kun Skagen Vekst som slo referanseindeksen.Kon-Tiki forvaltes for øvrig av Stensrud selv.Ifølge Kapitals 400-liste er Stensrud god for 2,45 milliarder kroner, noe som holder til en 61. plass.Veen og Westbø er ifølge den samme listen gode for hhv. 2,25 og 1,625 milliarder kroner, noe som gir hhv. en 69. og 107. plass.Kapitals 400-liste her.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Personlig økonomi